Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Wim-Afrika

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Wim via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 10-11-2015 Zondag, 8 ... (0)
  • 10-11-2015 Zaterdag, 7 ... (0)
  • 08-11-2015 Vrijdag, 6 ... (0)
  • 08-11-2015 Donderdag, 5 ... (1)
  • 04-11-2015 Woensdag, 4 ... (1)

Statistieken

Dit dagboek is 4822 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Donderdag, 5 november 2015.

Toon op kaart

8 november 2015 | Door: Wim-Afrika

Aantal keer bekeken 149   Aantal reacties 1   Kaapstad, Zuid-Afrika
a A

Donderdag, 5 november 2015.

Toen we opstonden in Stellenbosch was het al erg warm. Buiten onder de veranda lekker genoten van ons ontbijt. Ook dit was weer met zorg klaar gemaakt en mooi gepresenteerd. Spullen gepakt en onder weg naar Kaapstad.
Omdat we vanmiddag in Kaapstad de auto moeten in leveren, hebben we besloten om eerst naar Kaap de Goede Hoop te rijden. Afstand zo’n 70 kilometer, waarbij we op het schiereiland door een aantal mooie historische (bad)plaatsen reden. St. James, Kalk Bay, Simon’s Town.
Door de entree van het “Table Mountain National Park” weer een mooi natuur gebied in, met een goed verharde weg naar de Kaap. Daar aangekomen met het treintje naar boven, naar de vuurtoren.
Eigenlijk waren we voor ons fotomoment op zoek naar het borg met daarop geschreven “Kaap de Goede Hoop”, maar dat blijkt op een geheel andere plek te staan. Een kilometer of zo terug een zijweg in.
Ja hoor, gevonden en natuurlijk door een van de andere bezoekers een foto van ons twee laten maken. Het bewijs dat je er geweest bent. Via een kustweg aan de westkust reden we naar Kaapstad.
Fijn dat onze TomTom het zo goed doet. Door alle wirwar van het verkeer kwamen voor de deur van ons hotel “Grand Daddy” uit. Allemaal eenrichtingsverkeer en parkeren doe niet zo maar in zo’n groten stad. Even een paar blokje rechtsom gereden voor we een plaatje hadden in “Loop Street”, de straat evenwijdig aan “Long Street” waaraan ons hotel ligt. Zo, we hebben nu totaal 5056 kilometer (-/- 11 (Ilona!) gereden. Even een kleinstukje lopen naar het hotel. Hoekje om, hoekje om, voor de deur. Bij de receptie werden we hartelijk ontvangen en begeleid naar onze “airstream trailer”. Weer een heel bijzondere plek om te verblijven. Toch nog kamperen tijdens onze vakantie. Er staan er zes op het dak van het hotel. Wij krijgen “Gold Rush”. Goud gekleurd interieur. Compleet met douche en toilet.
Bagage naar boven en dan de auto wegbrengen. Dat laatste was ook een “fluitje van een cent”. Drie “blocks” verder zat het verhuurbedrijf om de hoek. Auto naar binnen, even laten controleren, briefje inleveren en klaar. Lopend terug naar het hotel.
Al een paar dagen was ik (WW) op zoek naar een kapper. Al lopende naar het hotel kwamen we er langs, Naar binnen, wassen, knippen, wassen, wax en weer weg.
In onze trailer even de boel op orde gebracht om vervolgens “Long Street” te gaan verkennen. Van diverse mensen gehoord dat dit “de straat” van Kaapstad is. Na wat rond gelopen te hebben komen we bij “Tiger’s & Milk”, een leuk eetcafé. We bestellen wat te drinken en een klein hapje. Het wordt steeds drukker. We zitten aan een hoge tafel en er komen twee Britse jongens bij ons zitten, gezellig. We raken aan de praat en van één van hen, Isaac, krijg ik de naam van een vriend van hem die in Rotterdam bezig is met bierbrouwen. We bestellen nog een drankje en het wordt drukker en drukker. Later hoorden we dat de eerste donderdagavond van de maand altijd een bijzondere uitgaansavond is.
Toch maar terug naar onze trailer om wat op te frissen. Waar zullen we gaan eten? Even gevraagd bij een van de jongens van het hotel. “Fork” schijnt een goed ding te zijn. Wij er naar naartoe. Weinig kans. "Ze hingen er met de benen buiten”. Verder. Maar het is overal even druk en zonder reservering kom je nergens binnen. Dan maar terug naar het hotel. Daar hadden ze voor ons nog wel iets op het bordje. Lekker gegeten. Moe en voldaan naar ons heerlijke bedje. Morgen onze eerste volle dag in “Cape Town”.

Reageren

• IMG_2352

Ga naar het overzicht

Reacties (1)

8 november 2015 14:10 | Door: Ilona

Haha 'vind ik leuk'. We hebben weer genoten van de verhalen. Een goede reis terug, en in Nederland snel alle foto's erbij bekijken! Xxx